LA PREGUNTA

El Pol és una estrella d’Instagram. Viu feliç i despreocupat, només pendent dels likes que generarà cada nova publicació. Arran el funeral del seu avi Manuel, el Pol es pregunta on deu ser l’avi després d’haver mort. Com que no accepta que hagi deixat d’existir, demana respostes a les persones que l’envolten: a l’àvia catòlica, al pare agnòstic, a la tieta budista, a l’amic musulmà…, però cadascú li dona una resposta diferent. Sembla que aquesta pregunta costa massa de respondre, fins que troba una ajuda inesperada.

La pregunta és una novel·la realista que parla sobre el dol, la diversitat de religions i la imatge idealitzada que projecten les xarxes socials.

CURIOSITATS

  • La novel·la va guanyar el Premi Ciutat de Badalona de Novel·la Juvenil 2021 entre els 33 originals presentats. El jurat va destacar «la frescor amb què l’autor reprodueix els llenguatges juvenils de les xarxes socials i l’originalitat en el tractament del tema de la mort, el dol i l’espiritualitat».
  • La idea de la novel·la va sorgir tot just després que morís la meva àvia Mercedes. Vaig escriure el llibre en cinc setmanes com a part del procés de dol i, per això, l’hi he dedicat aquesta història narrada a cor obert.
  • Vaig entrevistar moltes persones de diferents religions i disciplines per documentar-me; entre d’altres, un historiador, un jugador de bàsquet, un rabí jueu i, fins i tot, un noi que havia estat enganxat a les drogues.

Deixa un Comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.