SPECIAL NEIGHBORS

Special Neighbors tells the story of Biel, a fifteen-year-old boy who would like to have a girlfriend, like some of his fellow pirates, but he doesn’t know how to do it because he is “special”. When he starts to like Sonia, a young presenter of a cooking show on TV and, in addition, a neighbor of his stairs, things get complicated…

AVAILABLE ONLY IN CATALAN

Special Neighbors is a realistic and humorous novel that talks about intellectual disabilities, first love and bullying.

CURIOSITIES

 • The novel is co-written with Rubèn Montañá. He narrated the chapters from Sonia’s point of view and I narrated the chapters from Biel’s point of view.
 • I visited the Vallès Oriental Private Foundation, an entity in Granollers that cares for people with intellectual disabilities. There I interviewed the foundation’s psychologist and a boy with Down syndrome, conversations that helped me to design the character of Biel.
 • The cooking show, Falsificació d’origen, is an invention. However, it is inspired by a Catalan TV program, Pop up chef, in which two contestants compete to cook a traditional dish in a Catalan location and a popular jury decides the winner after tasting the dishes.

Hay 12 Comentarios

 1. #19366 Anonymous 30/05/2024 Reply

  Hola Arturo! L’altre día ens vas venir a fer la xerrada :).No m’esperava que en Biel tingues síndrome de down. Tinc una pregunta, en quin any està ambientat el llibre?

  • #19367 Arturo Padilla 30/05/2024 Reply

   Hola!
   Espero que t’enduguessis un bon record de la xerrada. Pel que fa a l’any d’ambientació del llibre, no s’especifica, però podria ser una història contemporània que passés en el moment de llegir-la.
   Una abraçada!

 2. #18582 Haizea 19/03/2024 Reply

  Hola Arturo! Com va tot? Espero que bé 🙂
  Avui ens has vingut a fer la xerrada i m’ha encantat!
  Encara no m’he llegit el llibre “Veïns especials” però m’el vull llegir… Ens has explicat que el Biel (crec) té sindrome de dawn. I la meva pregunta és: Com vas aconseguir ficar-te en la pell d’un nen que té sindrome de dawn?
  Abraçades i gràcies per l’atenció 🙂
  Haizea (a, i disculpa les faltes si us plau)

  • #18614 Arturo Padilla 21/03/2024 Reply

   Hola Haizea!
   Gràcies per escriure’m i pel teu interès. Pel que fa a la teva pregunta, vaig visitar la fundació Vallès, un lloc que treballa amb discapacitats mentals. Allà vaig poder entrevistar-me amb el psicòleg de la fundació i amb un noi amb síndrome de Down que hi treballava. Va ser una trobada molt enriquidora!
   Una abraçada!

 3. #17945 Gemma 10/01/2024 Reply

  Hola! Vull fer llegir el llibre per un club de lectura i m’agradaria saber si és adequat per joves de 12 anys.

  • #17947 Arturo Padilla 10/01/2024 Reply

   Hola Gemma!
   Sí, el llibre pot ser adequat per a joves de 12 anys, ja que el llenguatge que utilitza és col·loquial i el to, humorístic.
   Gràcies per apostar per la nostra novel·la!

 4. #17681 Anonymous 4/12/2023 Reply

  Hola! No sabia perquè en Biel era especial i vaig buscar-ho per Google, no m’esperava que tingués síndrome de Down. Per cert, m’ha agradat molt el teu llibre, ens l’han fet llegir a l’escola.
  Daniela (Garbí Pere Vergès)

  • #17698 Arturo Padilla 7/12/2023 Reply

   Moltes gràcies pel teu comentari. Te l’agraeixo de tot cor. Celebro que la història t’hagi captivat i t’hagi sorprès.
   Una abraçada!

 5. #16734 Nil 23/04/2023 Reply

  Hola, Arturo m’ha agradat moltíssim el teu llibre, me l’han fet llegir per l’escola i no m’esperava que fos tan entretingut.

  Salutacions des de Montcada i Reixac.

  • #16735 Arturo Padilla 23/04/2023 Reply

   Hola Nil!
   Moltes gràcies pel teu comentari. M’ha fet molta il·lusió, ja que aquest llibre és molt recent i encara tinc poc feedback.
   Una abraçada enorme!

 6. #15755 Lali 21/11/2022 Reply

  pots estar segur que aquest any serà uns dels llibres que recomanaré a les visites que els nois de l’escola Pia fan a la botiga…..
  LALI ( La Gralla)

  • #15757 Arturo Padilla 21/11/2022 Reply

   Hola Lali!
   Doncs moltíssimes gràcies per la promo i la implicació.
   Una abraçada a La Gralla!

Left a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.